Wednesday, January 15, 2014

Makan Buah-buahan Sebelum Makan

TAK sangka.. Kita SELALU buat perkara ni, dan sebenarnya boleh sebabkan KANSER!!

Satu perkongsian yang dapat menyelamatkan ramai insan di sekeliling kita...

Dr. Stephen memperlakukan pesakit Cancer dengan cara yang "un-ortodoks" dan ramai pesakit yang sembuh! Ia percaya pada penyembuhan alami dalam tubuh terhadap penyakit.

Ubat untuk Cancer sudah ditemui! Anda percayakah?

Saya berdukacita bagi pesakit cancer yang meninggal di bawah rawatan konvensional. Pesakit cancer tidak seharusnya mati!

Menurut DR. Shu, 3 generasi Sinshe di Taiwan:

Makan buah segar dan caranya! Ini sangat informatif!

Umumnya makan buah berarti membeli buah, cuci, memotongnya dan masukkan ke dalam mulut kita... Tapi tidak semudah yg kita pikirkan! Pengetahuan penting bagaimana dan bila harus makan buah.

Cara yang tepat makan buah;

* JANGAN MAKAN BUAH-BUAHAN SELEPAS ANDA MAKAN..!!

* BUAH HARUS DIMAKAN PADA SAAT PERUT KOSONG (ikut contoh Rasulallah saw).

BUAH ADALAH MAKANAN PALING PENTING! BAHAYA! Buah bercampur dengan makanan lain akan membusuk dab menghasilkan gas sehingga lambung akan kembung!

Menurut penelitian Dr Herbert Shelton; Jika Anda telah menguasai cara yang benar makan buah-buahan, anda memiliki badan yang sihat, Penuh tenaga, Tubuh dan fikiran jadi tenang dan berat badan  normal. Makan buah yang segar dan bersih (Bukan buah/ Jus dalam bungkusan/botol Plastik) lebih baik dari pada minum jus.

Tapi jika terpaksa minum jus, maka minumlah seteguk demi seteguk secara perlahan, karana Anda harus membiarkannya bercampur degan air liur Anda sebelum menelannya.

MINUM AIR SEJUK @ AIS BATU SELEPAS MAKAN ADALAH salah satu penyebab KANSER!! Air sejuk akan membuat makanan yang berminyak menjadi (BEKU) maka akan jadi lemak bertoksin (RACUN).

Cara Terbaik adalah:

Minum air PANAS ATAU SUAM selepas makan. Makan buah segar saat perut kosong.

BANTU SHARE PADA KAWAN-KAWAN. Terima kasih...https://www.facebook.com/drazimuth2013

No comments:

Post a Comment